Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@02:23:09 GMT

نشست توسعه پایدار و مخاطرات طبیعی در رشت برگزار شد

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۰۷۸۶

نشست توسعه پایدار و مخاطرات طبیعی در رشت برگزار شد

نشست توسعه پایدار و مخاطرات طبیعی به‌مناسبت سالروز زلزله سال ۶۹ رودبار و منجیل در رشت برگزار شد. ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۶ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، چهل‌و‌هفتمین نشست ماهانه توسعه باعنوان "توسعه پایدار و مخاطرات طبیعی(به مناسبت سالروز زلزله رودبار و منجیل)" صبح امروز در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان در رشت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در این نشست اظهار داشت: گیلان در 29 سال گذشته دچار تغییرات زیادی شده است و هم‌اکنون باید نسبت به زلزله سال 69 رودبار بررسی دقیق‌تر داشته باشیم و ببینیم که توسعه استان گیلان به چه میزان پایدار است.

مهدی زارع با اشاره به جمعیت شهرستان رودبار در زمان وقوع زلزله خاطرنشان کرد: در زمان زلزله از 91 درصد جمعیت شهرستان رودبار، حدود 35 هزار نفر در منجیل و 60 درصد جمعیت نیز در روستاها ساکن بودند و همین امر موجب به‌وجود آمدن تلفات زیادی در آن زلزله شد.

18 هکتار از اراضی سراوان رشت درگیر پسماند هستندآب‌منطقه‌ای ‌رشت با احیای آب‌بندها از کمبود آب جلوگیری کند‌مشکلات زیست‌محیطی شهر رشت بسیار جدی است

وی با بیان اینکه تعداد شناسنامه‌های باطل‌شده و تلفات شمارش‌شده در زلزله رودبار منجیل 15 هزار و 800 نفر را نشان می‌دهند تصریح کرد: خطای آمار مذکور زیر 5 درصد است و این میزان تلفات هنوز هم برای ما غیرقابل قبول است لذا بایستی برای کاهش تلفات در آینده فکری کرد.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله افزود: سرشماری جمعیت شهرستان رودبار در سال 95 نشان می‌دهد که این شهرستان نسبت به سال وقوع زلزله، 30 درصد کاهش جمعیت داشته است که دلیل آن مهاجرت مردم آن منطقه به شهرهای بزرگ به‌ویژه رشت است.

زارع با اشاره به اینکه اگر زلزله سال 69 رودبار دوباره در آن منطقه اتفاق بیفتد تلفات کمتری را شاهد خواهیم بود خاطرنشان کرد: اگر درهر یک از مراکز اصلی جمعیتی استان گیلان به‌ویژه رشت زلزله شدید رخ دهد، به‌علت تمرکز جمعیت در این مراکز میزان تلفات بسیاری را شاهد خواهیم بود.

وی ضمن تأکید بر اینکه توزیع مناسب جمعیت در آبادی‌های استان گیلان باعث شده است در صورت وقوع زلزله، آمار تلفات کمتری در این مناطق ثبت شود بیان کرد: زلزله منجیل در 31 خرداد سال 69 با عمق 10 کیلومتری از سطح زمین اتفاق افتاد و 35 هزار کشته برجای گذاشت.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به مقاومت خیلی خوب سد سفیدرود در مقابل زلزله سال 69 رودبار منجیل تصریح کرد: اگرچه این سد به خاطر شدت زلزله ترک برداشت اما در مجموع مقاومت خوبی از خود نشان داد و فرو نریخت.

زارع گفت: سوانح طبیعی حوادثی هستند که نتایج تاسف‌باری برای موجودات زنده به دنبال دارند و باعث ایجاد خسارت‌های جانی و مالی زیادی می‌شوند و از جمله می‌توان به زمین‌لرزه، آتش‌سوزی جنگل، خشکسالی و سیلاب‌ها در این رابطه اشاره کرد.

وی با بیان اینکه بحران برای مواقعی است که کنترل شرایط از دست سازمان‌ها خارج می‌شود خاطرنشان کرد: بلایای طبیعی با سه مشخصه شامل آنکه ابعاد بزرگی داشته باشند یا این پدیده طبیعی در محل زندگی و با تغییرات شدیدی همراه باشد تعریف می‌شوند.

زارع عامل وقوع حدود 90 درصد از سوانح طبیعی را منشا اقلیمی دانست و ابراز داشت: اگرچه زلزله‌ها اغلب منشا اقلیمی ندارند اما شرایط اقلیمی روی آن اثرگذار است و سوانح اقلیمی به‌ویژه سیل در ایران از آسیب‌زاترین سوانح محسوب می‌شوند و بیشترین خسارت‌ها را به زیرساخت‌ها وارد می‌کنند.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به جابجایی 40 کیلومتری گسل لاهیجان گفت: تجمع جمعیت زیاد در لاهیجان قابل توجه است و با توجه به موقعیت این گسل، در صورت تکان خوردن آن و وقوع زلزله، علاوه بر لاهیجان، رشت نیز تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امکان وقوع زلزله بیشتر و خطرناک‌تر در نیمه شرقی استان گیلان وجود دارد اظهار داشت: به‌طور کلی استان گیلان زلزله‌خیز است و تعداد روستاهایی که در شرق گیلان در معرض خطر وقوع زلزله قرار دارند بیشتر است.

زارع خواستار مونیتورینگ کردن آزادراه قزوین-رشت و مسیر ریلی رشت به قزوین شد و تاکید کرد: به دلیل عبور بخشی از آزادراه قزوین-رشت از منطقه رودبار منجیل، مونیتور کردن این مناطق برای بررسی تغییرات و لغزش‌های احتمالی و جلوگیری از خطرات احتمالی ضروری است.

این استاد در رابطه با اقدامات پس از زلزله رودبار منجیل گفت: توسعه شبکه شتاب‌نگاری کشور و نصب بیش از هزار دستگاه شتاب‌نگار دیجیتال پس از زلزله سال 69، ویرایش آیین‌نامه‌ها و استانداردهای لرزه‌ای و تشکیل سازمان مدیریت بحران در کشور از جمله این اقدامات است.

انتهای پیام/ن

R7877/P/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۰۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نسبت به بهره برداری به موقع سد دیورش رودبار اهتمام دارد

استاندار گیلان با بیان اینکه سد مخزنی دیورش رودبار ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: دولت نسبت به بهره برداری به موقع این پروژه اهتمام دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، اسدالله عباسی امروز_جمعه چهاردهم_اردیبهشت در جریان بازدید از پروژه در حال احداث سد دیورش رستم آباد از توابع شهرستان رودبار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر سد مخزنی دیورش ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با بهره برداری از آن به پنج شهر و ۲۸ روستا با جمیعت ۱۰۰ هزار نفر آبرسانی می‌شود.

وی افزود: افتتاح سد مخزنی دیورش نقش مهمی در آبرسانی به منطقه خواهد داشت و دولت نیز نسبت به بهره برداری به موقع این پروژه اهتمام دارد.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: همزمان خط انتقال این سد در حال انجام و پیمانکار آن مشخص شده است و با تکمیل این پروژه بخشی از مشکلات آب شهرهای توتکابن، رستم آباد، رودبار، منجیل و لوشان مرتفع می‌شود.

عباسی یکی از مشکلات منطقه رودبار و رستم آباد هدر رفت آب دانست و خاطرنشان کرد: اصلاح شبکه آبرسانی در شهر رودبار و رستم آباد در دستور کار دولت است تا بتوانیم از هدر رفت آب جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت ذخیره آب در سد دیورش سه میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: این سد به دلیل استفاده از دانش روز ظرفیت ذخیره آب تا سه میلیون متر مکعب آب را دارد تا در اختیار کشاورزان منطقه قرار دهد.

استاندار گیلان با بیان اینکه برای این پروژه آبرسانی تاکنون ٣٠٠ میلیارد تومان هزینه شده و تقریباً ٧٠٠ میلیارد تومان دیگر نیز نیاز به تخصیص منابع وجود دارد، گفت: در تلاش هستیم تا از منابع استانی، ملی و سفر رئیس جمهور به استان گیلان تخصیص منابع انجام شود.

کد خبر 750370

دیگر خبرها

  • بازدید استاندار گیلان از سد «دیورش» در رودبار
  • دولت نسبت به بهره برداری به موقع سد دیورش رودبار اهتمام دارد
  • پیشرفت ۷۶ درصدی سد دیورش در شهرستان رودبار
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار
  • اولین‌نشست سری‌جلسات ایده‌پردازی برگزار می‌شود
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی پل سفیدرود
  • کشف ۲۴ میلیارد پوشاک قاچاق در رودبار